Hoxe Iago recoméndanos esta estupenda sobremesa:
TORTA
DE
CHOCOLATE
o
pastel
de chocolate o
torta de chocolate, e unha sobremesa coñecida internacionalmente, que se popularizou a finais do século
XIX e sérvese
frecuentemente en reunións, como
festas
de aniversario e
vodas. Os
ingredientes poden variar dependendo da receita, pero polo
xeral inclúen unha combinación de ovos, azucre,
pó
de cacao,
chocolate,
manteiga ou aceite, auga ou leite, sal e bicarbonato de sodio. Outras
variacións poden incluir chocolate derretido,
crema
ácida,
soro
de manteiga,
xugo
de froitas ou siropes
.
Os panadeiros usan
extracto
de vainilla,
licores
ou líquidos condimentados como o
café,
para engadir diferentes gustos ao sabor do chocolate. Usan ademais
unha variedade de decorados,
escarchados
ou
glaseados, así
como especias. O pastel de chocolate é a base para outras
variedades de torta, como o
pastel
Selva Negra e o
pastel
alemán, o cual se prepara con coco, noces, crema acaramelada e a torta de chocolate.