miércoles, 21 de mayo de 2014

A entrada de Iago




Hoxe Iago recoméndanos esta estupenda sobremesa:
TORTA DE CHOCOLATE
o pastel de chocolate o torta de chocolate, e unha sobremesa coñecida internacionalmente, que se popularizou a finais do século XIX e sérvese frecuentemente en reunións, como festas de aniversario e vodas. Os ingredientes poden variar dependendo da receita, pero polo xeral inclúen unha combinación de ovos, azucre, pó de cacao, chocolate, manteiga ou aceite, auga ou leite, sal e bicarbonato de sodio. Outras variacións poden incluir chocolate derretido, crema ácida, soro de manteiga, xugo de froitas ou siropes.
Os panadeiros usan extracto de vainilla, licores ou líquidos condimentados como o café, para engadir diferentes gustos ao sabor do chocolate. Usan ademais unha variedade de decorados, escarchados ou glaseados, así como especias. O pastel de chocolate é a base para outras variedades de torta, como o pastel Selva Negra e o pastel alemán, o cual se prepara con coco, noces, crema acaramelada e a torta de chocolate.









2 comentarios: